Portioner 4 personer
Prep time 1 time
Beskrivelse
hele familiens favorit inden for wok mad
Ingredienser
400 g kyllingefilét
4 forårsløg
1 Løg
600 g grøntsager (se inspiration til grøntsager under noterne)
1 spsk ingefær (fintrevet)
1 spsk limesaft (eller citronsaft)
3 fed hvidløg (presset)
1 dåse kokosmælk
1⁄2 bouillonterning
2 dl Vand
Salt
Peber
Olie (til stegning)
maizena (til jævning)
Instruktioner
Kyllingefilet skæres i tynde strimler
Rengør alle grøntsagerne
Forårsløg skæres i ringe og de grønne ringe gemmes til senere
Løg snittes i små tern
Resten af grøntsagerne snittes i strimler, tern m.m.
Forårsløg og løg vendes med olie i wokken til løgene er klare og bløde.
Tilsæt karry og rør rundt.
Brun nu kylling her i og krydr med salt og peber
Når kyllingen er brunet kommes alle grøntsagerne, de grønne ringe fra forårsløg, presset hvidløg og ingefær i wokken og vendes rundt nogele minutter
Tilsæt nu bouillongterning, kokosmælk, citron og vand og lad det koge op.
Lav en jævning af maizena og lidt vand og jævn sovsen
Smag til med salt, peber og karry
Noter
Serveres med kogte brune ris
Vælg frit hvilke grøntsager du ønsker at bruge i retten. Her er et par forslag:
Gulerødder: er fine i små stave eller strimle der er lavet med kartoffelskrælleren
Peberfrugter i alle farver i tern eller strimler
Courgetter i strimler
Majs og babymajs
Sukkerærter og alm. ærter
Chilifrugt i bitte små tern
Brokkoli i små buketter
Ananas i tern
Gulerødder: er fine i små stave eller strimle der er lavet med kartoffelskrælleren
Peberfrugter i alle farver i tern eller strimler
Courgetter i strimler
Majs og babymajs
Sukkerærter og alm. ærter
Chilifrugt i bitte små tern
Brokkoli i små buketter
Ananas i tern
Ingen kommentarer:
Send en kommentar